Duurzaam

Duurzaamheid

Fledlight wil bijdragen aan maatschappelijk verantwoord ondernemen, “groen” en duurzaamheid. Onze verlichtingsproducten kenmerken zich door een lange levensduur, het spaarzaam gebruik van materialen en energie en “slimme” toepassing.

“Duurzaamheid is niet minder, maar anders en leuker”    –    Wubbo Ockels

Dit is het uitgangspunt van Fledlight bij het duurzamer maken van de leefomgeving zonder in te leveren op kwaliteit, comfort of beleving van de verlichting. Door het faciliteren van eigenaren, gebruikers en huurders met een functioneel en betaalbaar product zorgt Fledlight ervoor dat het milieu en uw portemonnee minder zwaar belast worden. Dit is mogelijk doordat het product, naast een lange, zorgenloze periode met hoogwaardige verlichting, ook een financiële besparing oplevert.

Start met besparen

Duurzaamheid is een breed begrip. Het wordt te pas en te onpas gebruikt om uiteenlopende onderwerpen te omschrijven; concreet wordt het echter zelden. Wie met duurzaamheid aan de slag wil stuit namelijk direct op de vraag: Waar te beginnen?

Starten met energiebesparing op verlichting is aan te bevelen: het is eenvoudig te vertalen naar meetbare eenheden en levert direct kostenvoordeel op. Daarnaast kan bijvoorbeeld een omgekeerde daglichtregeling worden gebruikt om nóg meer energie te besparen. Een omgekeerde daglichtregeling is een PLC (Programmable Logic Controller) met door ons ontwikkelde programmatuur, die met behulp van licht- en detectiesensoren het daglicht optimaal aanvult met Fledlight verlichting. Dit stelt een organisatie in staat om duurzaamheid concreet te maken, te meten, en te besparen.
Fledlight helpt u graag concreet te meten en te besparen. Eén van de hulpmiddelen is de besparingcalculator.

“Duurzaamheid is recht evenredig aan hogere waarden en normen
en omgekeerd evenredig aan hebzucht en onwetendheid”
    –    Ronald Elbers, 2010