Waarom LED’s?

Waarom LED?

Led-verlichting wordt steeds vaker toegepast. Maar waarom eigenlijk? Wat is het voordeel van led-verlichting ten opzichte van TL-verlichting?

Laag energieverbruik

Eén van de vele manieren om energie te besparen is door gebruik te maken van led-verlichting. In vergelijking met andere verlichting is led-verlichting namelijk zeer energiezuinig. Het is dus niet alleen goed voor het milieu, maar ook voor de portemonnee.

Lange Levensduur

De levensduur van de huidige verlichting wordt bepaald aan de hand van L70. L70 houdt de terugval van 30% lichtopbrengst in, oftewel: na hoeveel branduren straalt een lichtbron nog maar 70% licht uit in vergelijking met de lichtopbrengst aan het begin.
Omdat de lichtopbrengst van TL-verlichting in het begin al snel afneemt wordt de 70% al na ongeveer 19.000 branduren bereikt. Voor led-verlichting is het anders: de lichtopbrengst daalt langzaam en pas na ongeveer 50.000 uur wordt de 70% bereikt. Door het slim combineren van innovatieve technieken heeft een armatuur van Fledlight een levensduur van 150.000 branduren: na 150.000 uur straalt het armatuur nog steeds 70% licht uit.

Kortom, led-verlichting gaat aanzienlijk langer mee dan TL-verlichting. Fledlight gaat nog een stap verder en garandeert na 87.600 uur (lees: 10 jaar) nog minimaal 90% lichtopbrengst. Oftewel: 10 jaar lang licht, zonder de nodige onderhoud of vervanging van de lichtbron.

Milieuvriendelijk

Een ander voordeel van led-verlichting is dat het milieuvriendelijk is. TL-verlichting bevat kwik, waardoor het bij het chemisch afval moet worden weggegooid. Producten van Fledlight hebben dat niet en zijn zelfs 99% recyclebaar. Kortom, minder chemisch afval, meer recyclebaar!
Daarnaast is het, in tegenstelling tot andere led-armatuur fabrikanten, bij een armatuur van Fledlight niet nodig om het hele armatuur te verwijderen. Het is namelijk op een eenvoudige wijze mogelijk om alleen de printplaat met led’s te vernieuwen en de rest te hergebruiken.

Overige voordelen

• Led-verlichting straalt, in tegenstelling tot TL-verlichting, geen infrarood en UV straling uit
• Led’s zijn stevig en robuust en kunnen goed tegen trillen en schokken (mits in goede behuizing)
• Led-verlichting straalt meer natuurlijk licht uit
• Led-verlichting heeft geen opwarmtijd nodig, maar straalt direct vol licht uit
• Led-verlichting is niet standaard dimbaar, maar Fledlight biedt de mogelijkheid om te dimmen wel aan.

Klik hier voor meer algemene informatie over led-verlichting.